loppe

Lopper - Ctenocephalides felis & canis

Lopper i Danmark

Lopper er et meget forekommende skadedyr i Danmark, især på grund af den store mængde husdyr som vi holder. Både katte og hunde lopper kan stikke mennesker, men de kan ikke overleve på vores blod. Netop af samme grund vil et angreb fra lopper dø ud af sig selv, når smittekilden (husdyret) fjernes fra boligen, men der kan altså gå rigtig lang tid før alle æg er klækket og alle lopperne er døde af sig selv. Det hjælper ikke engang at rømme boligen og lade den stå i karantæne, for lopperne har en evne til at ligge sig i dvale, indtil de igen fornemmer fødeemner i deres nærhed. Denne dvale kan endda stå på i helt op til ét år. Så selv om man flytter ind et sted der har stået tomt i meget lang tid, kan der sagtens være store mængder af lopper, hvis der har været husdyr i boligen tidligere. Man opdager det ret hurtigt efter at man er kommet ind i bygningen, for der går ikke mange minutter efter at lopperne, bla. via vibrationer i gulvet, har observeret at der er liv, før de grådigt kaster sig over offeret.

Derfor anbefaler vi altid behandling af tommer boliger, hvor der har været husdyr, inden der flytter nye ind.

Ingen kan nemlig sige sig helt fri for at have lopper, hvis man har en hund eller kat. Det kan sagtens være at man ikke sådan lige ligger mærke til at dyret har lopper, eller at man ikke selv bliver bidt, men derfor kan der sagtens forefindes lopper i boligen.

I samme omfang bør man dog ikke som mange dyrlæger anbefaler, kontinuerligt behandle sit kæledyr mod lopper, idet lopper har en god evne til at udvikle resistens mod de gifte der bruges i de midler, som man kan behandle kæledyret med. Vi har stor erfaring med ét bestemt meget benyttet og voldsomt markedsført produkt, hvor der opleves udbredt resistens. Derfor bør man kun behandle sit kæledyr, når der observeres lopper på dyret, eller når f.eks. jagtsæsonen sætter ind. Også kattenes jagtsæson.


Pris for bekæmpelse af lopper: fra 2000,- kr. inkl. moms

 

Bekæmpelse af lopper

Mange steder kan man i håndkøb købe gift som kan bruges til at bekæmpe lopper i boligen med, men de færreste får altså købt nok ind, til at opnå et tilfredsstillende resultat.

Vi har en strategi, hvor vi behandler hele boligen, også selv om der er trægulve. Lopperne kan nemlig have lagt æg i sprækker og revner i trægulvene. Kæledyrenes omgivelser behandles ligeledes, og ofte bruger vi op til 5 liter bekæmpelsesmiddel til sådan en omgang. Behandlingen gentages efter et par uger, fordi der findes INGEN gift som også slår æggene ihjel. Derfor skal giften friskes op efter et par uger, for at få hele bestanden af lopper slået ned. At vores bekæmpelsesmidler så derudover er væsentlig mere effektive end den færdigblandede man køber på trælasten, er en helt anden sag. Dette sammen med vores ekspertise og erfaring gør, at vi efter endt behandling uden at blinke giver 3 måneders behandlingsgaranti mod fortsat forekomst af lopper.

 

Så gør op med dig selv, om du er klar til at købe lige så meget bekæmpelsesmiddel som vi bruger, når du gør det selv. Vi ved nemlig godt hvad gift koster i håndkøb, og vores priser er sat derefter. Vi skal nemlig IKKE betale afgift af vandet i sprøjten, men kun af selve det koncentrerede produkt som vi blander i vandet.


Katteloppe: Ctenocephalides felis

Længde: 2-3 mm

Udvikling: 8-150 dage

Æg pr. loppe: op til 1000 stk.

Kan overleve på katte og hunde blod.

 

Hundeloppe: Ctenocephalides Canis

Ligner kattelopper men kan skelnes under mikroskop, på især munddele.

Er ikke ligeså almindelig som kattelopper.