Borebiller

Borebiller

Borebille

Bekæmpelse af borebiller

Borebiller kan dræbes på flere måder. For det første kan man varmebehandle, som man i vore dage gør med alt træ som skal godkendes til spærtræ.

Så er der den mest benyttede metode i eksisterende bygninger, træbeskyttelse tilsat pesticid. Dette produkt (vi benytter A-Tox+ fra Tanaco) påføres med minimum ½ liter pr. kvm. og trænger ind i de yderste trælag, hvor det dræber larverne. Produktet er langtidsvirkende i modsætning til feks. det gamle råd med petroleum. Derfor kan vi efter endt behandling tilbyde en lang behandlingsgaranti. Dette giver ro i sindet til husejeren, og er et godt argument ved hushandel.

 

Almindelig borebille

Almindelig borebille er absolut det mest forekommende træskadedyr i de danske bygninger. Borebillen findes overalt i den danske natur, hvor de angriber døde træer. Før i tiden hvor man ikke varmebehandlede træ, fik man uundgåeligt borebillerne med ind i bygningen under byggeriet. Især fordi man i stor udstrækning benyttede barkkantet træ til spær og bjælker. Borebillen ligger sine æg i revner og sprækker, samt under barken. Når æggene klækkes gnaver larven sig ind i træet, hvor den lever indtil den er klar til forpupning. Under optimale forhold tager denne udvikling 2-3 år. Når vi bruger træet til at bygge med, skaber vi knap så optimale forhold for borebillelarven. Træet bliver mere tørt (borebiller vil helst have træ med ca. 30% fugtighed), temperaturen stiger om sommeren og larven tåler ikke denne højere temperatur. Derfor vil udvikling forringes til at vare helt op til 8 år. Samtidig dør en stor del af larverne heldigvis også, ellers ville vores huse have taget endnu mere skade end tilfældet er.

Nogle larver har overlevet og derfra er problemet med borebiller vokset år for år. Man plejer gerne at sige at der går 50 år før træværket er så nedbrudt, at bæreevnen er væk. Heldigvis har vi gennem tiderne generet borebillerne tilstrækkeligt til, at der mange steder er gået mange flere år, uden at bæreevnen er nedbrudt.

 

Se meget mere på www.borebilleexperten.dk hvor du også kan læse om andre træskadedyr.

 

Garanti på borebillebekæmpelse

Skadedyrssikring dk giver altid minimum 15 års garanti mod borebiller. Vi bruger kun anerkendte midler til bekæmpelsen og kan derved sikre lang tids effekt. Samtidig har vi meget stor erfaring med behandlinger mod borebiller. Hvert år behandler vi over 50 bygninger mod borebiller, deriblandt en del kirker.

 

Vi har blandt meget andet bekæmpet borebiller i disse kirker:Bekæmpelse af borebiller

Træskadedyr

Almindelig borebille
Effektiv bekæmpelse