Kakerlakker

Kakerlakker

Tysk Kakerlak
Brunstribet kakerlak
Orientalsk kakerlak
Amerikansk kakerlak

Tysk kakerlak (Blatella germanica)

Størrelse: ca. 12 mm

Farve: Brun/mørkebrun, med en streg i nakken

Æg pr. ægkapsel: 30-40 stk. Hunnen bærer kapslen, indtil æggene klækkes.

 

Den tyske kakerlak er klart den mest udbredte i Danmark. Den elsker varme og trives bedst ved 30 grader. Ved denne temperatur tager nymfens (babykakerlak) udvikling ca. 2 måneder. Er temperaturen 21 grader, tager samme udvikling op til et halvt år. Når æggene klækkes kommer små nymfer ud, og kakerlakken har derved det vi kalder ufuldstændig udvikling. Nymfen udvikler sig i 6-7 stadier før den er voksen

Brunstribet kakerlak (Supella longipalpa)

Størrelse: ca. 1 cm

Farve: Brun, og med lyse striber i nakken

Æg pr. ægkapsel: 10-20 stk. Kapslen klistres fast ved deres sædvanlige gemmesteder

 

Den brunstribede kakerlak er i modsætning til den tyske kakerlak ikke social, og søger ofte højt op på tørre steder. Den er næsten altædende og kan overleve på krummer og døde insekter.

Orientalsk kakerlak (Blatta orientalis)

Størrelse: op til 30 mm

Farve: mørkebrun til sort

Æg pr. ægkapsel: ca 16

 

Den orientalske kakerlak lever i modsætning til alle andre kakerlakker lavt. Det betyder at de oftest findes ved paneler og lignende lave steder. Der er tydelig forskel på hanner og hunner, især fordi hunnernes dækvinger slet ikke er udviklet. Denne art tåler meget lavere temperaturer end de øvrige arter.

Amerikansk kakerlak (Periplaneta americana)

Størrelse: 3-4 cm

Farve: brun og mere skinnende

Æg pr. ægkapsel: op til 30 stk.

 

Den amerikanske kakerlak er meget brugt som fødedyr til øgler, og opleves derfor oftest på steder hvor de er sluppet ud af deres terrarier. En sjælden gang i mellem kommer de hjem med importerede varer. Denne art er meget større end de andre, og har man fået dem på besøg kan man ret sikkert lugte det. De lugter meget stramt.