Duer

Duer og duesikring

Duen, tamdue, klippedue (Columba livia)

 

Størrelse op til 400 gram

Mængde gødning pr. due pr. år: 2,5 kg.

Æg pr. kuld: 1-2 stk.

Rugetid: 17 dage

Duen er monogam, og bliver sammen med sin partner resten af sit liv


 


Duer som skadedyr

Duen som i dagligdagen opleves rundt om i vores byer, er en domesticeret art af klippeduen. Årsagen til den store udbredelse overalt især i Europa er avl. Mange duer er nemlig i tidens løb sluppet fri af fangenskab, eller ikke hjemvendt fra brevdueflyvning. Disse individer slår sig så ned i vores byer, som jo i duernes øjne minder om deres oprindelige habitat, nemlig klippelandskabet. At vi mennesker så tillige er rigtig flinke til at fodre duerne, enten med vilje, eller via alt det madaffald vi smider på gaden, ja det er så med til at duerne kan overleve.

Duerne bygger deres reder på vores bygninger og skaber derved forhold som enten ødelægger bygningen, eller giver risiko for bakterier, sygdomme og følgeskadedyr. Duernes afføring er meget ætsende og indeholder store mængder bakterier og evt. vira.

Derudover kan man finde mange følgeskadedyr i deres reder, såsom lopper, klannere, møl og sågar væggelus.


Hvad kan vi hjælpe med?

Vi tilbyder at sikre bygningen mod tilhold fra duer, og vi tilbyder ligeledes at indfange duer.

 

Sikring mod duer udføres enten med duepigge, fjedrende wire, net, eller andre mere specielle former for duesikring.

Når der bestilles tilbud på sikring mod duer, gennemgår vi ejendommen, og aftaler hvilken form for sikring der er mest optimal, både hvad angår effekt, men også lidt arkitektonisk. Man kan dog være sikker på én ting. Duesikring er ikke noget der klæder en bygning, men det er duernes afføring og reder jo så heller ikke. Vi tages også gerne med på råd som konsulenter når der skal bygges nyt.

Når selve opgaven udføres indlejer vi gerne en evt. lift, idet vi har nogle rigtig gode rabataftaler med diverse udlejningsfirmaer. Denne rabat lader vi komme kunden til gode.


Download folder om de forskellige typer duesikring HER

 

Indfangning af duer

Indfangning af duer foregår med fælder, hvori duerne lokkes med føde og vand. Indfangne duer aflives hurtigt og humant.

Vi har før prøvet at lave aftaler med avlere om at lade dem aftage de indfangne duer. Men en due der én gang har smagt på friheden, er ikke nem at holde i fangenskab. Derudover har de muligvis også nogle sygdomme som avleren helst vil undgå.

Så det mest humane er altså desværre aflivning.