Mus

Husmus - Mus musculus

Husmus

Husmusen er meget almindelig i danske hjem, idet den er en naturlig del af vores fauna. Musen lever det meste af året ude i naturen, men søger nu og da, og især om efteråret ind i vores bygninger. Husmusen har også udviklet evnen til, at kunne overleve i selv de største byer. Her bor den året rundt indendøre, og søger så føde både inde og ude.

 

Smittefare

Mus udgør en smittefare da de færdes på steder hvor de kommer i kontakt med bakterier og andre smittefarer overfor os mennesker. Musen er en lille gris, for den dropper sine efterladenskaber overalt hvor den færdes. Derved er den lidt for god til at sprede de infektioner den selv har.

Netop derfor bør især fødevarebranchen sikre sig imod forekomst af mus. Mus er nemlig helt og aldeles dit eget ansvar. Her er der ingen hjælp fra myndighederne.

 

Hvad sikrer vi mod mus

Vi sikrer mange virksomheder mod mus, men også en del private boliger. Rundt om bygnngen opsættes depoter hvori der udlægges rottegift. Denne gift dræber også musene, og på den måde er vi også sikre på effekt hvis der skulle komme en rotte forbi.

 

Bekæmpelse af mus

Er der mus indenfor skal der bruges fælder. Det kan være almindelige smækfælder eller levendefangst fælder. Næsten alt kan bruges som lokkemad idet musen er meget nysgerrig og en smule dum. Selv ost kan virke som lokkemad, selvom det ikke er det mest optimale at bruge. Vi bruger ofte bare en simpel rosin til at lokke musen i fælden. Nødder og chokolade er også godt.

 

Et godt råd omkring bekæmpelse af mus

Lad være med at bruge musegift indendørs. En død mus stinker voldsomt og kan forpeste luften i flere uger.


Nøgletal:

Længde: 18 cm. Vægt: 15-30 gram

Antal unger pr. kuld: 4-8 stk.

Antal kuld pr. år: 5-6

Kønsmoden efter: 5-7 uger

Drægtighedsperiode: ca. 20 dage

Ekskrement størrelse: ca. 1½ X 4 mm.


Besøg gerne denne nyttige hjemmeside: husudenmus.dk


Download folder: 10 gode råd om mus